عنوان الموضوع : طبق من مدينة مكه
مقدم من طرف منتديات الضمير العربي

(عيش باللحم )

المقادير

2_كاس دقيق _وحده بيضه_حبه سوده _شمر_ملعقه وسط إبزار معمول_فنجان شاي زيت _ملعقه (ص)ملح _ملعقةأكل خميره

حشوه فوق العجينه

باقة كرات_لحم مفروم _طحينه جاهزه بالخل والماء والملح

الطريقه

تعجن العجينه بوضع المقادير جميعها مع بعض اما الماء فيوضع بتدريج حيث ان العجينه لابد ان تصبح خفيفه واغلظ بقليل من عجينة اللقيمات وتترك حتى تتخمر

اما بنسبه للطبقه التانيه عليكي بطبخ اللحم المفروم على الناربعد وضع البصل والكزبره والشبت المفرومه عليهااماعن الكرات فعليكي بغسله وفرمه ويوضع في زبديه عميقه ووضع اللحم المفروم المطبوخ عليه والطحينه المعدله بالخل والملح والخل والفلفل الاسود وتقليبها مع بعض ونرجع للعجينه فقد اصبحت مخمره فافرديها في صينيه دائريه فرد مرتب واجعلي اطراف دائرة العجينه كعجينة البيتزا وضعي الخلطه عليه واتركي اطرافه من غير حشوه كشكل البيتزا بعدها اخفقي بيضه وادهني بها وجه العجينه والحشوه ورشي كميه من السمسم اهم شي الترتيب في الشكل وادخليها الفرن من تحت وحمريها من فوق ليكون لونها دهبي غامق


وبالهناء والعافيه


الي ماعنده اسنان نعوضو بطبق تاني

>>>>> ردود الأعضـــــــــــــــــــاء على الموضوع <<<<<
==================================

>>>> الرد الأول :
تسلم الايادي

__________________________________________________ __________

>>>> الرد الثاني :



في انتظار جديدك

__________________________________________________ __________

>>>> الرد الثالث :
تسلم الايادي

__________________________________________________ __________

>>>> الرد الرابع :


__________________________________________________ __________

>>>> الرد الخامس :